Titre:
  • Polyphenolic and Methylxanthine Bioaccessibility of Cocoa Bean Shell Functional Biscuits: Metabolomics Approach and Intestinal Permeability through Caco-2 Cell Models
Auteur:Rojo Poveda, Olga; Barbosa-Pereira, Letricia; El Khattabi, Charaf; Youl, Estelle N H; Bertolino, Marta MB; Delporte, Cédric; Pochet, Stéphanie; Stévigny, Caroline
Informations sur la publication:Antioxidants, 9, 11, page (21), 1164
Statut de publication:Publié, 2020-11-22
Sujet CREF:Pharmacognosie
Pharmacologie moléculaire et cellulaire
Chimie analytique
Technologie alimentaire
Chimie des denrées alimentaires
Mots-clés:cocoa bean shell
biscuits
functional foods
polyphenols
methylxanthines
in vitro digestion
glucosidase inhibition
bioaccessibility
metabolomics
Caco-2 absorption
Note générale:SCOPUS: ar.j
Langue:Anglais
Identificateurs:urn:issn:2076-3921
info:doi/10.3390/antiox9111164
info:scp/85096852286