Titre:
  • Valorisation of Compounds with High Nutritional Value from Cocoa By-Products as Food Ingredients and Additives
Auteur:Rojo Poveda, Olga
Président du jury:Cordero, Chiara
Promoteur:Stévigny, Caroline; Zeppa, Giuseppe
Membre du jury:Pochet, Stéphanie; Lavelli, Vera; Spigno, Giorgia
Informations sur la publication:Université libre de Bruxelles, Faculté de Pharmacie, Bruxelles
Date de défense:2021-05-17
Sujet CREF:Sciences bio-médicales et agricoles
Sciences pharmaceutiques
Pharmacognosie
Technologie alimentaire
Chimie des denrées alimentaires
Mots-clés:Cocoa bean shell
Cocoa by-product
Biofunctional
Bioactivity
Polyphenols
Favonoids
Methylxanthines
Theobromine
Antibacterial
Antidiabetic
Volatile organic compounds
Chemometrics
Functional food
Dietary fiber
Bioaccessibility
Intestinal permeability
Metabolomics
Intitulé du diplôme:Doctorat en Sciences biomédicales et pharmaceutiques (Pharmacie)
Langue:Anglais
Anneé académique:2020-2021
Institution de co-tutelle:Universita degli Studi di Torino, Faculty of Agriculture and Veterinary Medicine (SAMEV), Department of Agriculture, Forestry and Food Sciences (DISAFA) - Doctoral Research degree in Agricultural, Forestry and Food Sciences