Titre :
  • Evaluation of the influence of proline, hydroxyproline or pyrrolidine in the presence of sodium nitrite on N-nitrosamine formation when heating cured meat.
Auteur : Drabik-Markiewicz, G G ; Dejaegher, Bieke ; De Mey, E. ; Impens, S S ; Kowalska, T T ; Paelinck, H. ; Vander Heyden, Yvan
Informations sur la publication : Analytica chimica acta, 657, 2, (page 123-130)
Statut de publication : Publié, 2010
Sujet CREF : Sciences bio-médicales et agricoles
Mots-clés MeSH : Carcinogens -- analysis -- chemistry
Chromatography, Gas
Dimethylnitrosamine -- analysis
Hydroxyproline -- chemistry
Limit of Detection
Meat -- analysis
N-Nitrosopyrrolidine -- analysis
Nitrosamines -- analysis -- chemistry
Proline -- chemistry
Pyrrolidines -- chemistry
Sodium Nitrite -- chemistry
Temperature
Langue :
  • Anglais
Identificateurs : urn:issn:0003-2670 
info:doi/10.1016/j.aca.2009.10.028
info:pii/S0003-2670(09)01405-6
info:pmid/20005323