Titre :
  • Virulence quenching with a prenylated isoflavanone renders the Malagasy legume Dalbergia pervillei resistant to Rhodococcus fascians.
Auteur : Rajaonson, Sanda ; Vandeputte, Olivier M. ; Vereecke, Danny ; Kiendrebeogo, Martin ; Ralambofetra, Eliane ; Stevigny, Caroline ; Duez, Pierre ; Rabemanantsoa, Christian ; Mol, Adeline ; Diallo, Bilo ; Baucher, Marie ; El Jaziri, Mondher
Informations sur la publication : Environmental microbiology, 13, 5, (page 1236-1252)
Statut de publication : Publié, 2011-05
Sujet CREF : Phytoparasitologie et phytopathologie
Pharmacologie moléculaire et cellulaire
Pharmacognosie
Bactériologie générale
Microbiologie et protistologie [entomologie,phytoparasitolog.]
Mots-clés MeSH : Anti-Bacterial Agents -- isolation & purification -- pharmacology
Dalbergia -- chemistry -- microbiology
Gene Expression Regulation, Bacterial
Isoflavones -- isolation & purification -- pharmacology
Molecular Structure
Monoterpenes -- isolation & purification -- pharmacology
Plant Bark -- chemistry
Plant Extracts -- pharmacology
Plant Tumors -- microbiology
Prenylation
Rhodococcus -- drug effects -- genetics -- pathogenicity
Virulence
Note : Journal Article
Research Support, Non-U.S. Gov't
FLWIN
SCOPUS: ar.j
Langue :
  • Anglais
Identificateurs : urn:issn:1462-2912 
info:doi/10.1111/j.1462-2920.2011.02424.x
info:pmid/21332623